BELOFTE MAAKT SCHULD

Al jaren zit ze aan m’n kop te zeuren, die kleine meid van me. Ze wil met haar verjaardag een hond, ze bedoelt dan een puppie. Met valse beloften heb ik het weten te rekken maar ik ontkom er niet langer aan. Over ruim twee maanden is ze jarig dus ik moet wat.

Eigenlijk heb ik niks met beesten. Het brengt teveel verplichtingen met zich mee. Zelfs een goudvis is voor mij al teveel. Elke dag dat stinkvoer en één keer per week geworstel met een zeefje om de kom te verschonen. Het hoeft van mij niet. Maar ja, dom als ik ben heb ik met de kleine een afspraak gemaakt die zij is nagekomen. En dan maakt belofte schuld.

Nou ga ik niet zomaar met haar naar de dichtstbijzijnde dierenwinkel om het eerste de beste droef kijkend mormeltje uit de vitrine te pakken. Nee, ik heb een andere aanpak. Ik heb voor mezelf een pakket van eisen opgesteld en wel als volgt:

  1. rashond van een erkende fokker
  2. behandelbaar type
  3. levensduur: maximaal 10 jaar, ik wil er niet de rest van mijn leven aan vast zitten
  4. uitvoering: teef, die zo vroeg als mogelijk kan worden uitgesloopt (een reu met zwabberende piemel en ballen komt er niet in)
  5. eentje zonder stembandjes want de hele dag gekef of geblaf dat gaat ‘m niet worden
  6. geen langharig merk, vanwege het haarverlies en hondenstank na uitlaten in een regenbui
  7. schofthoogte onder de 40 centimeter. Als ik ’s avonds op de bank lig te zappen, wil ik niet dat een hond door het beeld kan lopen
  8. (eigenlijk mijn belangrijkste eis) geen hond waar je continue in de anus kijkt, dus een merk met een bedekkende staart.

Ik ben over ruim twee maanden de klos, wie geeft mij advies.

1 Reactie op “ BELOFTE MAAKT SCHULD ”


  • Ik zou zeggen, verbreek je belofte, want als je er zo instaat, dan is dit gedoemd te mislukken.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.