KPN4ALL

Een aantal jaren geleden werd de internet wereld opgeschrikt door het volgende bericht:
‘KPN slokt XS4all op’. KPN Telecom slaat een grote slag: het voormalige staatsbedrijf neemt het voormalige hackersclubje XS4ALL over.

In dat zelfde krantenbericht viel toen te lezen: “In een brief aan de abonnees benadrukt de directie van XS4ALL dat het bedrijf een onafhankelijke dochter wordt van KPN en op alle fronten zijn zelfstandigheid zal behouden.”

Dit wil dus in mijn ogen zeggen, dat XS4ALL zonder inmenging van KPN zijn eigen koers kon & kan bepalen.

Vandaag komt er naar buiten, dat KPN besloten heeft het merk XS4ALL toch volledig op te laten gaan in KPN. Dit zou plaats moeten vinden vanaf 1 augustus 2019. Dit ondanks het feit dat meer dan 50.000 mensen een petitie ondertekende om XS4ALL, dat al sinds 1998 in KPN-handen is, als los merk te laten bestaan.

We kunnen verder lezen, dat de medewerkers van XS4ALL vanochtend zijn bijgepraat door directie, maar dat de Ondernemingsraad van XS4ALL er nog zijn zegje over moet doen. Is dit niet een verkeerde volgorde van stappen? Dient er niet eerst een advies/instemming van de OR te zijn, voordat er aan een volgende fase in een traject begonnen kan worden. Het lijkt er weer op dat de KPN precies doet waar het zelf zin in heeft en afspraken uit het verleden en regels van goed ondernemerschap volledig aan zijn laars lapt.

Ik wens het actiecomité XS4ALLmoetblijven dan ook veel succes bij hun actie om het opheffen van XS4ALL te voorkomen.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.