NEDERLAND IS GEEN BANANENREPUBLIEK

In de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw hadden we een omstreden politicus, Hans Janmaat, die zich verzette tegen o.a. de ongebreidelde immigratie en met name uit landen welke cultuur haaks staat op die van de onze.

Janmaat kreeg als lijsttrekker nooit meer dan 3% van de stemmen en werd stelselmatig door de media, grapjassen van links en politieke tegenstanders verguisd en genegeerd. Het lidmaatschap van een Centrumpartij of later de Centrumdemocraten was destijds een reden voor ontslag hetgeen menigeen toen deed besluiten om maar niet op die partij te stemmen of daarvoor uit te komen.

Janmaat werd ronduit belachelijk gemaakt toen hij het gering aantal stemmen op zijn partij weet aan het bestaan en versneld invoeren van de zogenaamde stemcomputers. Letterlijk zij hij: ” Ze hebben versneld stemmachines ingevoerd en de computerprogrammeur bepaalt de uitslag.”.

In 2007 is het stemmen per computer in Nederland weer afgeschaft, hoewel er ook nu weer het idee bestaat om het in te voeren. Onlangs bij de verkiezingen van de Provinciale Staten bleek dat er weer veel fout was gegaan. In Flevoland moesten zo´n 160.000 stemmen door een peloton van vrijwilligers met de hand opnieuw worden geteld. Waar in eerste instantie het CDA aanspraak leek te maken op 4 zetels, bleek dat na hertelling 3 zetels te moeten zijn. Ook in de provincie Groningen moest opnieuw worden geteld vanwege onverklaarbare verschillen tussen het aantal uitgereikte stembiljetten en de uitgebrachte stemmen. Alleen al in de stad Groningen zouden er 70 onverklaarde verschillen zijn tussen de aantallen stembiljetten en uitgebrachte stemmen.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.