TURKS ONDER ONS GEVECHT IN TWEEDE KAMER ?

Het was hommeles in de Tweede Kamer. Aanleiding was een voorstel van Denk afgevaardigde meneer Öztürk om de economische banden met Turkije aan te trekken. Dat is gezien de politieke situatie aldaar vragen om problemen.

Vanuit de tweede kamer kwam daar dan ook een voor hem te verwachten reactie op.

Op de vraag van mevrouw Karabulut, kamerlid namens de SP en van Turks-Koerdische afkomst, of het verzoek in de pas loopt met de kritiek op het beleid van de Turkse president Erdogan ten aanzien van de mensenrechtensituatie en de persvrijheid, wist Öztürk zonder antwoord daarop te geven direct de aanval in te zetten door mevrouw Karabulut (SP) steun te verwijten aan de Koerdische PKK, die op de Europese lijst van terreurorganisaties staat.

Dat was een stapje te ver voor meneer Öztürk volgens de kamer, die werd opgeroepen met bewijzen te komen of zijn beschuldiging terug te nemen. Kamerlid Van Ojik (GroenLinks) deed nog een duit in het zakje om Öztürk tot bedaren te brengen, zonder resultaat.

Kamervoorzitter mevrouw Khadija Arib kreeg als laatste een veeg uit de pan van Öztürk, waarop zij op gepaste wijze het spreekrecht van Öztürk beëindigde.

Moeten we nog langer toelaten dat Turkse onderonsjes in een Nederlands parlement worden bevochten?

1 Reactie op “ TURKS ONDER ONS GEVECHT IN TWEEDE KAMER ? ”


  • Tsja we hebben, mede dank zij de PvdA, wolven in schaapskleren toegelaten in dit land en ook in het parlement

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.