WEGEN DE KOSTEN OP TEGEN DE BATEN ?

Dagelijks worden we geconfronteerd met allerlei oproepen om zuinig om te springen met water, gas en elektra en vooral te investeren in onze woning door deze van boven tot onder te isoleren en alle lampen te vervangen door de energiezuinige LED’s.

Er zijn genoeg mensen die het serieus nemen en naar de Gamma, Praxis, Karwei, Hubo, Multimate of Hornbach (de laatste is de voordeligste) gaan om hun bankrekening leeg te pinnen voor energiebesparende materialen voor een doe het zelf klus. Bouwmarkten varen er wel bij. De omzetten blijken de afgelopen periode met een fors percentage te zijn gestegen.

Sommige dingen kan je niet zelf doen, daar heb je specialisten voor nodig. Neem zonnepanelen, een booming business. Vraag bij elk willekeurig bedrijf een offerte aan en je krijgt daarbij gratis mooie berekeningen voorgespiegeld over het terugverdienen van je investering.

Na gedane investeringen ga je vervolgens je energierekening in de peiling houden. Ja, het verbruik van gas en elektriciteit is gedaald. Je energienota is wel omhoog gegaan door de stijging van de vaste lasten en verhoging van belasting.

Conclusie, jouw investering in energiebesparing heeft een marginaal effect en levert je niets op.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.