WAT VIEREN WE MET PINKSTEREN ?

Daar kan je een flauw antwoord op geven in de trant van ‘dan wordt Pinkpop gevierd’ of ‘dan hebben we een extra vrije dag’. Nee, vraag nou eens een willekeurige voorbijganger in een winkelcentrum naar Pinksteren. Tenzij je toevallig meneer pastoor tegenkomt, of mensen van boven de tachtig aanspreekt, bijna niemand weet het.

Tijdens het pinksterfeest wordt herdacht dat de Heilige Geest, de derde Persoon van de Allerheiligste Drie-eenheid, neerdaalde uit de hemel op de apostelen en andere aanwezige gelovigen. Pinksteren wordt gevierd op de zevende zondag na Pasen. Het is daarmee de negenenveertigste dag ná Pasen, of volgens een andere definitie de vijftigste en tevens laatste dag ván Pasen. Het pinksterfeest markeert het laatste feest van het liturgisch jaar en de tijd vanaf de eerste maandag na Pinksteren tot aan advent heet ook wel de groene tijd.

Ook al ben je ongelovig, fris je kennis hiermee op en geniet vooral van je vrije dag.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.