ACTIVISME OF TERRORISME

Stel u voor dat u ’s morgens met de auto naar uw werk wilt rijden en dat u op de parkeerplaats wordt geconfronteerd met een persoon die niet wil dat u in een vervuilende auto rijdt. Deze persoon heeft zich op een of andere wijze vastgeketend aan uw auto en stelt zich aan u voor als klimaatactivist. Hoe beoordeelt u deze persoon?

Het cruiseschip De Zuiderdam is op 9 juni in Kiel urenlang geblokkeerd door klimaatactivisten, waardoor deze niet kon uitvaren. De Zuiderdam heeft een capaciteit van bijna 2000 gasten en een paar honderd bemanningsleden.

Dat je ergens voor opkomt is je goed recht maar doe dat als ‘activist’ op democratische wijze. Als je burgers met fysieke inzet je gedachten oplegt ben je het pad van terrorisme opgegaan en daar moet hard tegen worden opgetreden.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.