MAKKE SCHAPEN

Een lid van Forum voor Democratie plaatst een opmerking en het linkse journaille huilt weer met de wolven in het bos. Wat een misplaatste verontwaardiging. De heer Beukering geeft in een interview aan wat hem heeft bewogen om in het leger te gaan. Om gruweldaden als in WO2 gepleegd te helpen voorkomen.

Vanuit onderwezen geschiedenislessen is mij enkel de Joodse Opstand in het getto van Warschau (1943) bekend, toen sinds 1940 in een afgesloten wijk bijeengedreven joden het niet langer pikten.

In bezet Nederland was het anders. Daar lieten de joden zich ‘gewillig’ deporteren, mede op aangeven van de Joodse Raad voorgezeten door Abraham Asscher, overgrootvader van Lodewijk Asscher (PvdA). De mensen wisten niet beter of ze zouden naar internerings/werkkampen gestuurd worden. Op weigering stond ‘de kogel’, dus ze grepen ze de kans om te overleven (achteraf tevergeefs) om zich als ‘makke schapen’ te laten afvoeren.

De waarheid is confronterend en Beukering zegt het op directe wijze, maar hij heeft in de kern wel gelijk.

 

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.