DE ARMOEDE RUKT OP

Nederland welvaartstaat; wat hebben we het goed met z’n allen. Hoor premier Rutte bij herhaling zeggen dat de economie floreert, het gaat crescendo. Gegoochel met cijfers over koopkracht en zogenaamde verschuiving van lasten doet de kritiek verstommen.

Het gaat helemaal niet goed omdat de armoede oprukt. Keiharde werkers met een modaal inkomen blijken de touwtjes niet meer aan elkaar te kunnen knopen. Het inkomen stijgt amper en de lasten worden steeds hoger. Het armoede probleem ligt niet meer bij de laagste inkomens of uitkeringsgerechtigden alleen. Deze groep wordt nog geholpen met allerlei toeslagen. Als je daarvoor net buiten de boot valt krijg je het als ‘Jan en Truus modaal’ sterk te verduren.

Met boodschappen doen wordt het oppassen, een tweedehands auto bekostigen wordt al moeilijk, uit eten gaan of een vakantie wordt een droom.

Minister Koolmees kan wel stellen dat de inkomstenbelasting de komende jaren wordt verlaagd, maar dat wordt weer op ander gebied met extra heffingen terug gehaald. Het is niet anders dan een niets voor de burger opleverende vestzak broekzak politiek.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.