HAGELWIT

Gisteren bij het zappen voor de televisie viel mij op hoeveel mensen hagelwitte tanden hebben. Onnatuurlijk wit zelfs. De moderne mens wordt steeds meer ijdel en witte tanden horen daar kennelijk bij.

Er zijn hiervoor verschillende methoden. Bleken met peroxidegel, dat je elke dag in een plastic gebitje met doen en daarna over je tanden plaatst en gedurende de nacht indoet. Deze methode wordt meestal 8 tot 10 dagen toegepast.

Een andere methode is bleken met gel en laser, hetwelk vele schoonheidssalons tegenwoordig ook aanbieden. Behandeling van 20 tot 60 minuten volstaat en levert een gebit op dat wel tot 5 tinten lichter kan zijn dan je eerst had.

Elke tandarts maar dus ook schoonheidssalons bieden behandelingen aan om de tanden te bleken en naar buiten te komen met een Hollywood-smile.

Een andere uit America overgewaaide en populaire methode is het plaatsen van zogenaamde facings. Bij facings wordt een tandkleurig vulmateriaal of een laagje van porcelein op de tand geplakt. De kosten voor een dergelijke behandeling kunnen behoorlijk oplopen.

Bedenk echter dat niet iedere behandeling zonder gevaar is.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.