PATATJE MET

Met het mooie weer lonken terrasjes voor koffie met gebak of later in de middag een koel biertje en een gratis zonnekuur. Vervolgens flanerend op een boulevard of in een winkelstraat heb je zin in een kleine snack. De gewenste uitbater is snel gevonden voor een patatje met.

Hungarian Langos, fried potato bread, chive sour cream, gouda

Met de Pinkster waren we bij vrienden uitgenodigd om te komen eten. Hij is van Hongaarse afkomst en dat hebben we gemerkt.

Bij de paprikasoep als voorgerecht en later de (met rijst, draadjesvlees en groenten) gevulde koolbladeren werd LÁNGOS geserveerd, als een door gastheer Luca omschreven ‘Hongaars Patatje Met’. Het is dé streetfood in Hongarije, ontzettend fout als je aan het lijnen bent, maar o zo lekker.

In het deeg dat gefrituurd wordt is samengesteld uit gepureerde aardappel en bloem en die combinatie smaakt naar patat.

Het recept is simpel, zie bijvoorbeeld https://www.smulweb.nl/recepten/1401251/Hongaarse-langos

Mijn vriend Luca adviseert wel om aardappel/bloem in een 50-50 verhouding te gebruiken.

Het patatje met heeft concurrentie gekregen, probeer maar !

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.