HOE MAAK JE DE HORECA ONDERNEMER KAPOT

Zoals gebruikelijk moet in Nederland de meerderheid zwichten voor de minderheid. Neem nou de horeca ondernemer die in zijn of haar etablissement met regelmaat livemuziek ten gehore wil brengen. Er komt publiek op af voor de gezellige avond en de ondernemer draait een leuke omzet waarvan de muzikanten hun deel krijgen. Een win-win-win situatie publiek blij, ondernemer blij en muzikanten blij.

Vanuit de landelijke- en locale wetgeving leidt het er vaak toe dat wanneer er slechts ÉÉN klager is die bij de gemeente aanklopt wegens geluidsoverlast, de horeca ondernemer extreme boetes en dwangsommen krijgt opgelegd. De ondernemer is dan genoodzaakt om avonden met livemuziek te staken.

De politiek moet worden aangestuurd voor een rechtvaardiger wet- en regelgeving. Doe hier aan mee. Ga naar https://petities.nl/petitions/bescherm-livemuziek-in-de-horeca?locale=nl en onderteken de petitie.

De enkele klager, die al enige tijd in de buurt van de horecagelegenheid woont of is komen wonen is een pietlut en moet zich bewust zijn van het risico dat de norm van het aantal decibellen wel eens wordt overschreden. Mijn vroegere buurtjes hadden twee keer in het jaar een verjaardagsfeest. De hele straat kon van de salsamuziek meegenieten. Het werd ze gegund.

1 Reactie op “ HOE MAAK JE DE HORECA ONDERNEMER KAPOT ”


  • En wat denk je wat er met de horecaondernemers (café’s) gebeurd met dat Rookverbod. Zit je zaak gezellig vol en dan in ene zitter en nog 2 aan je bar, want de rest staat buiten te roken. Gezellig hoor. En nu het langzaam weer terrassen weer wordt, willen ze daar ook een rookverbod in gaan stellen. Weten jullie het gevolg? Ik wel terassen leeg en net buiten de afzetting staat iedereen weer te roken. Totdat je overal in de openbare ruimte niet meer mag roken!
    Gevolg: Café failliet, want de niet rokers zijn over het algemeen Thuisblijvers en de Rokers worden dat gedwongen ook, want ze zijn nergens meer welkom!
    Overheid Dat hebben jullie allemaal weer fantastisch voor elkaar!!!!

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.