AANFLUITING 2

Nog geen week geleden werd op deze opinie-site melding gemaakt van het feit dat de Nederlandse regering ernstig tekortschiet in haar primaire taak, namelijk de veiligheid van haar bewoners.

Op dit moment plukken we de wrange vruchten van enorme bezuinigingen op het defensieapparaat.

Een KDC-10, een vliegtuig dat brandstof bij zich heeft voor gevechtsvliegtuigen zodat er in de lucht kan worden getankt stond eerder deze week met pech aan de grond in Amerika. Een probleem dat vaker voorkomt, waardoor lidstaten van de NAVO geregeld bij elkaar een dergelijk vliegtuig moeten lenen. In feite parasiteert Defensie daarmee op de solidariteit van haar NAVO-partners.

Volgens de laatste berichten is het pech-vliegtuig inmiddels gerepareerd, waardoor de twee F-35 gevechtsvliegtuigen (Joint Strike Fighters), die vanuit Amerika moeten komen, de komende dagen op vliegbasis Volkel alsnog te zien zijn bij de Luchtmachtdagen.

Het jarenlange (wan-)beleid waarbij wel gelden beschikbaar zijn voor overspannen milieumaatregelen, klimaat, alsmede extra potjes voor migranten-crises en ontwikkelingsgelden, begint zijn tol te eisen.

Wanneer wordt de Nederlandse regering wakker?

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.