KIJK UIT VOOR DEZE SYMPTOMEN

De laatste tijd heb ik last van een gevoel van onbehagen. Ik zit niet goed in mijn vel. Dit komt niet vanwege mijn scheiding, waarin het gevecht om de centen (die ik niet heb) inmiddels is begonnen. Nee, die scheiding heeft mij over het algemeen positieve gevoelens opgeleverd. Het is meer een gevoel van hoe moet het verder. Het werk bevalt me niet meer, ik pieker over de toekomst die mij nog vergeven is. Bijna 60 dus ik moet nog een tijdje tot mijn AOW en is dat er dan nog ?

Ook lichamelijk voel ik de laatste tijd steeds meer pijntjes. Mijn nek en schouders zitten vast, eetlust is achteruit gegaan en ik wind mij de laatste tijd teveel op over kwesties waar ik juist afstand van moet nemen.

Ik heb Google geraadpleegd en kwam na intoetsen van mijn klachten op een website dat gaat over BURN-OUT en las over de meest voorkomende symptomen van een burn-out:

  • lichamelijke en geestelijke vermoeidheid
  • gespannen gevoel
  • vergeetachtigheid en problemen om te concentreren
  • piekeren over de toekomst
  • slaapproblemen, moeilijk in slaap komen en/of te vroeg wakker worden
  • jezelf nergens meer toe kunnen opbrengen
  • wantrouwen tegenover anderen
  • allerlei lichamelijke klachten zoals hoofd- en schouderpijn, maagpijn, misselijkheid, hartkloppingen, pijn op de borst e.d.

Een dokter hoefde ik niet te raadplegen, de diagnose had ik zelf al gesteld. Ik lijd aan een burn-out.
Ik heb een goede vriend gebeld en hem over mijn onderzoek verteld. Zijn antwoord was: “Nou maak je mij bang, ik heb dezelfde symptomen”.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.