RUTTE IS REGERINGSMOE

Heeft ie met die D66-er Koolmees de buit binnen met een pensioenakkoord waarvan de ondertekening er aan zit te komen, gaat ie voor een half gevuld zaaltje in Aalsmeer uithalen naar de top van de multinationals. Begrijpt u het nog ?

Eerst de multinationals willen paaien met afschaffen van de dividendbelasting, onder motto van ‘goed voor jullie en behoud van werkgelegenheid’ en nu op de ramkoers met de multinationals dat de winsten ten goede moeten komen aan de werknemers.

Ik ben het met dat laatste eens, maar het gaat mij er om wat Rutte aan het doen is? Het lijkt er op dat hij regeringsmoe is. Laten we reëel zijn, met zijn uitspraken maakt linkse Rutte een verdere ruk naar links. Zijn linkse voorkeur van regeren had hij al met het formeren van zijn kabinet 3. Hij heeft zich inmiddels gerealiseerd dat verder op links niets voor hem (VVD) te winnen is. Daar zijn al teveel spelers.

Op rechts wil Rutte het gevecht niet aan. Altijd al bang geweest voor Wilders en daarvoor zijn partijgenoot Opstelten opstoken tot het ensceneren van een politiek proces, kwam Rutte een nieuwe tegenstander tegen in de persoon van Baudet, bij wie hij het onderspit delft in een debat waar het gaat om feiten.

Kennelijk is dat Rutte teveel geworden. Het lijkt er op dat Rutte zijn baantje op Europees niveau met achterkamertjespolitiek heeft bewerkstelligd en het zal mij niets verbazen dat hij binnenkort de stekker uit het kabinet laat trekken door fractieleider Klaas Dijkhof.

De jaarlijkse barbecue voor het parlementair reces maakt Rutte nog mee, maar na afloop van dat reces is ie weg.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.