DONORCODICIL

Het is weer flink in de publiciteit, sinds Pia Dijkstra, voormalig als neutraal aan te merken nieuwslezeres van het NOS-journaal, het als D66 voor mekaar heeft gekregen om de boel op z’n kop te zetten. Het donorcodicil.

Waar je eerst JA moest betuigen om je lichaam voor transplantatie ter beschikking te stellen, heeft mevrouw Dijkstra het voor mekaar gekregen dat je lichaam aan de staat toebehoort en wordt uitgesloopt als je niet expliciet NEE je tegen transplantatie hebt uitgesproken.

Ik ga er van uit dat veel mensen de kluts kwijt zijn. Vergelijk het met de situatie dat waar voorheen een NEE-sticker op de brievenbus het signaal was om geen reclamefolders te ontvangen, het nu is omgeslagen naar een JA-sticker als je wél reclamefolders wilt ontvangen.

Je bent nu veroordeeld tot deelname aan het afstaan van organen. De mensen accepteren het als zoete koek en ik ga er van uit dat het merendeel het een worst zal wezen wat na overlijden met hun lichaam gebeurt. De medische gieren staan klaar staan om je lijf direct uit te slopen, voor je de laatste adem hebt uitgeblazen en de grond of de oven in gaat.

Vanuit mijn traditionele katholieke opvoeding heb ik een ander standpunt. De wederopstanding c.q. de verrijzenis van het lichaam, brengt mij er toe dat het lichaam ongeschonden behoort te blijven. Daar houd ik mij aan en heb ik vastgelegd bij de donorregistratie.

Laat duidelijk zijn dat dit geheel los staat van de beweegredenen van andere gelovigen die er problemen mee hebben om de kans te lopen lichaamsdelen na hun dood af te staan aan mensen van andere religie. Aanhangers van de religie die het christendom en jodendom verafschuwen maar als het er op aan komt hun organen graag met een transplantatie in ontvangst nemen.

1 Reactie op “ DONORCODICIL ”


  • Pia Dijkstra aan te merken als neutraal nieuwslezeres? Niet juist. Deze dame heeft een links aktivistisch verleden. Was bestuurslid van Stichting Radio Freedom. Steunde allemaal subversieve acties in Zuid Afrika en groot supporter van het ANC. Een dame met bloed aan haar handen. Product van links lullen, rechts zakken vullen.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.