TOVERMIDDEL

Om over alles en nog wat voorstellen te lanceren die de consument uiteindelijk weer geld gaat kosten heeft de regering het woord ‘duurzaamheid’ als tovermiddel. Alles moet duurzaam worden, van het eten dat je inneemt tot en met de drol die je uitpoept. En dat alles voor een beter milieu.

Nu is het weer minister Carola Schouten van de ChristenUnie, amper ervaring en nog maar net droog achter haar oortjes, met haar uitspraak “Eten is te goedkoop”.

Zij doet kennelijk niet de boodschappen voor haar gezinnetje, anders zou ze weten dat deze door de BTW-verhoging van 6 naar 9 procent boodschappen juist duurder zijn geworden.

En waar bemoeit dit mens zich mee. De prijzen behoren op een vrije markt van vraag en aanbod tot stand te komen. Wanneer de overheid zich met productie en prijzen gaat bemoeien, ben je bezig een communistische staat te vormen waarin alles van overheidswege gereguleerd is.

Mevrouw Schouten, u als christen, schaam u. Het is een judasstreek om uw naasten wederom met extra lasten op te zadelen onder het stempel ‘duurzaam’.

U kan het eerdaags met uw wachtgeldregeling makkelijk aan, ik met mijn AOW-tje niet.

3 Reacties op “ TOVERMIDDEL ”


  • Hoe komt Carola Schouten erbij dat het eten te goedkoop is. In mijn visie is het eten te duur, zolang er nog wekelijks mensen aangewezen zijn op de Voedselbank. Zolang deze organisatie bestaansrecht heeft zijn de prijzen te duur, of de salarissen/uitkeringen te laag!


  • De onlangs ingevoerde BTW-verhoging was voor supermarkten het startsein om de prijzen ook nog eens te verhogen. Mensen hebben nu al moeite om hun dagelijkse boodschappen te betalen. De middeninkomens komen langzamerhand ook in de knel. Hoe lang pikken we dat asociale beleid nog?


  • Gezien de manier waarop we alles over ons heen laten komen, denk ik dat we ons niet laten horen!

    Waar zijn de tijden dat we het hele Malieveld in Den Haag vol hadden en we met z’n allen richting het Binnenhof trokken om ons protest te laten horen?

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.