ZWITSERLEVENGEVOEL

De mensen worden ouder en op basis van dat gegeven kan de AOW-leeftijd omhoog. Een gemiddeld almaar hogere leeftijd bereiken kan dan wel statistisch worden aangetoond, maar loopt dat in de pas met een statistisch aantoonbaar langer voortdurend gelukkig leven ?

Jarenlang waren er televisiereclames te zien van een verzekeringsmaatschappij waar je maandelijks een vermogen kon afstorten met de verzekering dat je van een gelukkige oudedag zou genieten.

Inmiddels die oudere leeftijd in zicht heb ik met toenemende pijntjes en andere ongemakken te maken wat alle dagen in de ochtend begint bij het opstaan. Ouder worden betekent niet rozengeur en maneschijn, maar overleven tot de laatste snik. En al die centen die je hebt opgespaard kunnen de laatste rit niet verzachten.

Het Zwitserlevengevoel bestaat niet, ook al is Kees Brusse https://www.youtube.com/watch?v=P-b5SiwCsRw 88 jaar geworden.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.