KAN HET EVEN NIET VOLGEN

Een agent wordt strafrechtelijk veroordeeld, zij het tot een voorwaardelijke celstraf van zes maanden. Een tweede eis van het OM was het ontzetten uit het ambt van deze agent voor de duur van twee jaren. Eerste vraag die bij me op komt, waarom twee jaren? Die nekklemmer mag van z’n leven niet meer als agent in functie komen.

Het gerechtshof heeft geen beroepsverbod opgelegd.

Wanneer ik een baantje als ambtenaar ambieer en ga solliciteren dan moet ik een VOG-tje (Verklaring Omtrent Gedrag) overleggen. Die verklaring krijg ik niet als ik een strafrechtelijk kruisje achter mijn naam heb. Geen VOG, geen ambtenarenbaantje.

Leg mij uit hoe deze agent met het bewezen toegepast excessief geweld nog als zodanig kan blijven functioneren.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.