THE NETHERLANDS SECOND

Nee dit artikel gaat niet over het WK vrouwenvoetbal en ook niet over Donald Trump die zich afgelopen nacht officieel verkiesbaar stelde voor het presidentschap van de Verenigde Staten.

The Netherlands second was een mooi bedachte titel van een leuke ludieke film van Arjen Lubach naar aanleiding van de slogan ‘America First’ van Donald Trump. Kennelijk denkt de Nederlandse regering er ook zo over met betrekking tot de behandeling van haar eigen inwoners.

Afgelopen week stond in een landelijk dagblad dat mevrouw Carola Schouten (minister van Landbouw en andere zaken) vindt dat we te weinig betalen voor voedsel en dat best wat duurder mag worden. Dit terwijl de voedselprijzen juist razendsnel stijgen.

Of mevrouw Sigrid Kaag die afgelopen jaar na een oproep van ene Rihanna 100 miljoen euro beschikbaar stelde voor de toegang tot onderwijs in crisisgebieden, met name in Afrika, dit terwijl we in Nederland een ernstig lerarentekort hebben, gebrekkige scholen en te grote klassen.

Al eerder speelde diezelfde Kaag al voor Sinterklaas door begin 2018 13 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de UNWRA, de VN organisatie voor Palestijnse vluchtelingen, een donatie waarover meerdere kritische kamervragen zijn gesteld. Desondanks heeft Kaag het gewaagd later dat jaar nog eens 6 miljoen euro beschikbaar te stellen aan de UNWRA, een organisatie waarbij zij zelf 3 jaar werkzaam is geweest.

De gepretendeerde economische groei vertaalt zich niet in een hoger inkomen voor veel Nederlanders. Het besteedbaar inkomen staat sterk onder druk door toenemende lasten,waaronder gestegen voedselprijzen en belastingen.

Je moet maar durven belastingcenten uit te geven over de landsgrenzen, terwijl je gelijkertijd je eigen inwoners zo in de kou laat staan. Nederlanders op de tweede plaats.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.