DE VOETGANGER IS ZIJN LEVEN NIET ZEKER

Wel eens in Amsterdam Centrum over straat gelopen ? Je moet continue op je qui-vive zijn anders word je van je sokken gereden. De tram in een wandelgebied als bijvoorbeeld de Leidsestraat is nog te overzien, maar neem de noordzijde van het Centraal Station, het zijn de tweewielige straatterroristen waarvoor je moet oppassen.

Snorfietsen, gewone fietsen, e-bikes, uitsloverige mannetjes op mountainbikes, huppelkutjes met bakfietsen, je bent als voetganger niet veilig meer. Bij het merendeel blijkt een stoplicht geen functie meer te hebben en is de verkeersregel van een zebrapad niet bekend.

En voor wat betreft aanrijdingen met automobilisten blijken die tweewielers bij voorbaat al het voordeel van de twijfel te hebben.

De fietsoverlast wordt in Amsterdam te groot, niet alleen in rijdende vorm maar ook in geparkeerde status.

Het parkeertarief van een auto loopt al tegen de 7,50 Euro per uur. Wat mij betreft mogen ze dat zelfde tarief instellen voor een geparkeerde fiets. Hijs ook een team ‘afgestudeerde’ VMBO-ers in een Adidas tenue als verkeerhandhaver en laat ze bij elke zebra en verkeerslicht dat schorem bekeuren bij overtreding. Doen ze goed werk en het levert ook nog op.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.