VOETBAL GAAT OVER LIJKEN

Gefeliciteerd Michel Platini. Morgen, 21 juni 2019, word je 63 jaar.

Op 29 mei 1985 werd de Europa Cup 1 finale (voorloper Champions League) gespeeld in het Heizelstadion te Brussel tussen Liverpool en Juventus.

Voordat er maar een bal was getrapt hadden al tientallen mensen het leven gelaten doordat Liverpool-supporters het neutrale vak met supporters bestormden. Een zwarte bladzijde in het voetbal, waarbij uiteindelijk 39 mensen het leven lieten en meer dan 400 mensen gewond waren geraakt.

Juventus won door een (dubieuze) penalty van Platini de wedstrijd met 1-0. Terwijl de laatste doden van de sintelbaan werden gedragen, vierden de spelers van Juventus met aanvoerder Platini hun overwinning in de middencirkel.

Drie dagen geleden is diezelfde Michel Platini aangehouden voor zijn dubieuze rol in de aanwijzing van het WK-voetbal in Quatar in 2022. De impact van die aanwijzing heeft grote gevolgen gehad. Niet alleen voor de Franse club PSG die sindsdien in handen is gekomen van de huidige Emir van Quatar, Tamin bin Hamad-al Thani, en de Franse voetbalcompetitie die sindsdien met oliedollars uit datzelfde oliestaatje wordt gespekt, maar zeer zeker ook voor al die (goedkope) arbeiders die op valse voorwendselen naar Quatar zijn gelokt om mee te helpen aan de bouw van de WK-stadions.
In onmenselijke omstandigheden worden die arbeidskrachten als slaven ingezet, waarbij naar verluid al meer dan tienduizend arbeiders het leven gelaten hebben.

Enige dagen geleden is Michel Platini aangehouden in verband met een onderzoek naar corruptie bij de aanwijzing van het WK 2022 in Quatar. Zijn reactie: “Een storm in een glas water”.

Vertel dat de familie van al die doden van het Heizeldrama en de overleden arbeiders in Quatar.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.