WATJES

Eens in de zoveel tijd moeten ambtenaren laten zien dat ze tijdens werktijd niet alleen maar op hun PC zitten te patiencen of naar buiten kijken waar andere mensen zich nog wel bewegen. Nu komen een paar van die lieden het bos uitgerend met een rapport waarvan heel Nederland de schrik moet worden aangejaagd.

Onze voedselveiligheid is in gevaar volgens een rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

De veggies van tegenwoordig zweren bij rauw en onbewerkt voedsel voor de vitamientjes. En dat brengt juist volgens het rapport gevaren voor de volksgezondheid met zich mee. Daarnaast gaat de weerstand van ouderen, chronisch zieken of mensen met uiteenlopend vermeende allergieën er ook niet op vooruit dus deze doelgroepen lopen toenemende risico’s.

Een griepje moet met vaccinatie worden voorkomen. Een paar pollen in de lucht heeft een landelijk alert tot gevolg. Een beetje salmonella in gerookte zalm leidt slechts tot een frequent toiletbezoek, maar is groot nieuws. Ik eet al jaren eieren met of zonder fipronil, geen last maar toch worden eierboeren gedwongen om eieren te vernietigen.

We zijn watjes geworden en ambtenaren weten dat op papier te rapporteren.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.