ERGERNIS, IEDERE KEER WEER

’s Avonds na het eten is het mijn gewoonte, om mij op de bank neer te vlijden om even tot rust te komen van een dag hard werken en op mijn gemak naar de TV te kijken. Dit levert tegenwoordig tijdens de reclame alleen maar ergernis op en de gedachten, waar zijn we mee bezig?

Onze kinderen hebben straks totaal geen weerstand meer, want alles moet tegenwoordig grondig ontsmet worden voor dat onze peuter het mag aanraken.

Wat was er mis met de manier waarop wij groot geworden zijn. Je mocht vies worden, je handen zwart als kolenschoppen. Je kwam thuis en wat zei je moeder: “Ga jij eerst maar even je handen wassen met zeep, en denk er aan goed wassen, zodat straks het zwart niet op mijn schone handdoek zit”.

Je leerde dat je na het bezoek aan het toilet, eerst even je handen moest wassen. Maar er werd niet gekeken of de hond een speeltje van jou in zijn mond had gehad, of dat je tijdens het spelen met je zwarte handen een snoepje in je mond had gestopt.

Het gevolg hiervan is dat wij als kind zoveel weerstand hebben opgebouwd dat we nu op latere leeftijd niet bij de eerste de beste bacterie die we binnenkrijgen ziek worden, maar daar tegen bestand zijn. Als ik naar de jeugd van tegenwoordig kijk hebben die totaal geen weerstand en bij het minste of geringste zijn ze ziek. Dettol en consorten, bedankt voor de zwakke, tegen niets bestand zijnde jeugd, met jullie smetvrees opwekkende reclame en producten.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.