HALAL STEMPELTJE

Met genoegen plaatste Patrick Ernst vorige week het volgende bericht op social media: “Trots dat ik als ras Amsterdammer zeer gewaardeerd wordt als mens en als wijkagent door het bestuur en de bezoekers van de moskee naast ons politiebureau. Uit handen van het bestuur kreeg ik een tevredenheidsverklaring.”.

De eerste zin van die tevredenheidsverklaring (?) luidt: “In naam van Allah, de meest barmhartige, de meest genadevolle”.

Hoe kom je er bij als wijkagent een dergelijke verklaring in ontvangst te willen nemen, waarmee je de voor jouw vak geboden neutraliteit overboord gooit en trotser bent op dit ‘halalstempeltje’ dan met het behalen van je zwemdiploma-A.

Niet verwonderlijk dat het respect voor dergelijk ambtelijk personeel met de dag daalt.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.