ZOMERSE BLOEMKOOLSOEP

Met de mooie warme dagen in zicht denk je niet aan het eten van soep. Maar wat nu als deze koud is, pittig en verfrissend ?

Hierbij een recept voor de bereiding van een makkelijke koude zomerse bloemkoolsoep voor 4 personen.

Ingrediënten: een bloemkool, twee teentjes knoflook, twee groetenbouillonblokjes (Maggi of Knorr, maakt niet uit), 1 pakje Room Culinair (Campina), 2 limoenen, mierikswortel (potje van Kühne), platte peterselie en twee ijsblokjes per persoon.

Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Breng een liter water aan de kook en voeg de twee bouillontabletten en teentjes knoflook toe. Laat de bloemkool in de bouillon op een laag vuur voor 20 minuutjes koken. Blender/mix de soep en voeg aan de warme soep de room culinair en twee flinke theelepels mierikswortel toe. Kruid de soep met wat nootmuskaat en naar smaak nog wat zout en peper. Laat de soep vervolgens op het aanrecht afkoelen naar kamertemperatuur. Het mag een flink dikke soep zijn.

Pers de twee limoenen uit, doe de koude soep in kommen, doe twee ijsblokjes in de soepkom, sprenkel het limoensap over de soep en strooi wat fijngehakte peterselie er over.

Eet smakelijk en zie je reactie graag tegemoet !

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.