AANFLUITING 3

Volgens diverse publicaties alsmede de regering Rutte 3 is de Russische dreiging een groot gevaar. Wie de dreiging van Poetin niet onder ogen wil zien is naïef, aldus Rutte onlangs nog in mei 2019.
Hij kan het weten, immers ook Halbe Zijlstra was in de Dacha van Poetin, hij was er bij..

Des te onbegrijpelijker is het dat de achtereenvolgende kabinetten Rutte bij lange niet de 2% norm van het BBP willen uittrekken zoals overeengekomen met de NAVO-partners.

De afgelopen jaren zijn diverse misstanden binnen defensie aan het licht gekomen. Niet alleen de luchtmacht met vliegtuigen en helikopters die meer stuk zijn dan inzetbaar, ook andere zaken hebben de afgelopen jaren de publiciteit.

Enkele daarvan zijn onder andere de brandveiligheid van de onderkomens van soldaten. Vele gebouwen zijn onveilig, verouderd en onhygiënisch. Het ontbreken van voldoende munitie alsmede het gebruik van verouderde materialen zoals mortieren, waardoor ongelukken zoals in Mali niet konden uitblijven.

Daarnaast spelen ook nog zaken als de ICT-problemen bij defensie die veel geld hebben gekost maar nauwelijks oplosbaar bleken en de gezondheidsklachten van werknemers bij defensie die met de giftige verf Chroom-C6 hebben gewerkt.

Je vraagt je af waarom we überhaupt missies naar het buitenland sturen, zoals Srebrenica en Afghanistan en Irak, terwijl we binnen de landsgrenzen onze defensietaken niet op orde hebben.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.