SCHOOLVAKANTIES TE LANG ?

Gisteren las ik een stuk over het feit dat de schoolvakanties van 6 weken te lang zouden zijn.
Hoezo, zijn de schoolvakanties te lang, want sinds jaar en dag is de jeugd gewend om in de zomermaanden een lekker lange vakantie te hebben van 6 weken.

Volgens ouders is dat te lang want het is moeilijk oppas te regelen na de 3 à 4 weken die de ouders vakantie hebben! Hoezo is oppas moeilijk te regelen. Buren, Kindervakantiespel, Opa’s en Oma’s, mogelijkheden genoeg zou ik zeggen.

Voor de rest kan ik terugverwijzen naar “Is er spraken van te weinig zorgverlof” waar ik al een aantal redenen aangehaald heb waarom wij als ouders geen tijd hebben voor onze kinderen. Dit is dus daar ook weer een gevolg van. Men moet keuzes maken, carrière of kinderen, beide gaan in tegenwoordige maatschappij niet meer samen. Zo slecht was het dus nog niet in de jaren ’60 en ’70.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.