AMSTERDAM IS NIET MEER TE REDDEN

Het gaat gebeuren in 2020. Als eerste gemeente in het land gaat Amsterdam door de linkse kongsi van D66, GroenLinks, Bij1, ChristenUnie, PvdA, SP en Denk excuses aanbieden voor het ‘slavernijverleden’. Dat enkele raadsleden meer vanuit onderbuik gevoelens (vanwege hun etnische afkomst) dan vanuit uit rationele overweging daartoe hebben aangedrongen, is wel duidelijk als je hun reactie verneemt.

De heer Don Ceder (CU): “Dit had veel eerder moeten gebeuren.”.
Mevrouw Dehlia Timman (D66): “Een historisch moment.”.

Maar excuses aanbieden, aan wie dan?

Aan alle mensen en nazaten die last hebben gehad van de slavernij, is het antwoord.
Ja hoor, daar is ie weer, de huilie huilie factor discriminatie.

We hadden de mensen, rondlopend met rieten rokjes en peniskokers ook in Afrika kunnen laten. Ze hadden dan nooit de gelegenheid gehad zich te kunnen opwerken in een geciviliseerde westerse beschaving. Een beschaving waar gevochten is voor democratische rechten en een ieder zich individueel kan ontwikkelen.

Houd op met dat geleuter. Aan het gebeuren in het verleden kan je niks meer veranderen.
Scheid je niet af als zielige groep die zich zelf als minder blijft beschouwen. Integreer in de gemeenschap van alle rassen en standen en werk samen mee aan de toekomst.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.