COMPLIANCE

Voetbal een compleet andere en gekke wereld waarbij door de toetreding van oliesjeiks en andere miljardairs elke redelijkheid in de beloning is losgelaten. Echter een voetbalcarrière is van korte duur en de exposure van topspelers is enorm groot.

Van de week het bericht dat Manchester United er toch in geslaagd is om haar 28-jarige doelman David De Gea te behouden. Hij was al langere tijd niet tevreden met zijn salaris van 223.000 Euro per week. Naar verluidt ligt er nu na lang beraad een voorstel van 391.000 Euro per week en zal De Gea besluiten alsnog in Engeland te blijven keepen.

Ook Matthijs de Ligt is in onderhandeling met diverse clubs en zal, als de berichten juist zijn, een jaarsalaris gaan verdienen van circa 20 miljoen. Welke club het wordt is nog niet duidelijk maar toch een redelijke beloning voor een voetballer van 19 jaar.

In dat licht bezien zijn tv-presentatoren, top-bestuurders van Nederlandse ondernemingen en overheidsdienaren zoals ministers en staatssecretarissen, ondanks hun ‘unieke’ talenten, niet anders als krabbelaars te betitelen.

De destijds in het leven geroepen Balkenende-norm, waarbij laatstgenoemde groep niet meer zou mogen verdienen dan 130% van het ministers-salaris (circa 190.000 Euro/jaar) , wordt door allerlei trucs omzeild, zoals laatstelijk in maart bij Matthijs van Nieuwkerk, waarbij hij met de NPO een salarisconstructie was overeengekomen waardoor zijn verdiensten naar schatting zijn opgelopen tot 500.000 Euro per jaar. Let wel, een beloning die wordt betaald door u en ik, de belastingbetaler.

Ook de alom populaire minister van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties Ollongren (D’66) vindt dat zij en haar collega’s meer horen te verdienen en heeft, om de schijn van belangenverstrengeling te vermijden, een commissie benoemd die dat verder gaat onderzoeken. Ollongren wil door de benoeming van een externe adviescommissie laten onderzoeken of de salarissen van politieke ambtsdragers niet ‘onder de grens van het redelijke komt’.

Wij van WC-eend adviseren WC-eend.

Met andere woorden de uitslag van genoemd onderzoek is al bekend.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.