MOETEN WIJ BLIJVEN BLOEDEN VOOR ANDEREN ?

Ik las zojuist een stukje op het internet over allerlei toestanden die plaatsvinden en waarvoor wij met z’n allen de rekening gepresenteerd krijgen en iedere keer weer de bekende klos zijn. Waarover heb ik het zal u denken?

Ik ga dat aan de hand van een paar voorbeelden proberen duidelijk te maken:

Onze jeugd vindt het nodig om aan comazuipen te doen. Gevolg als het verkeerd gaat een opname in het ziekenhuis, welke rekening wij eigenlijk met z’n allen mogen betalen via onze te hoge premie zorgverzekering.

Of in een opwelling beslist iemand om een tattoo te laten plaatsen. Waarvan die achteraf weer spijt krijgt en deze tattoo dus weer verwijderd moet worden. Wie mogen deze rekening betalen? U raadt het al wij met z’n allen.

Of wat denkt u van het volgende? Na een avondje gezellig stappen komt een meisje erachter dat ze zwanger is geraakt van die ene leuke knul die ze ontmoet heeft. Wat is de oplossing? U raadt het al abortus! En wie mogen dat weer betalen? Ook dat raadt u met gemak. Wij collectief met z’n allen!

Den Haag, los dit oneerlijk collectief laten bloeden eens op! Denk aan het gezegde: “Wie zijn kont verbrandt, moet op de blaren zitten!” en verzin rechtvaardige maatregelen.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.