ZIJN ZE BLOND BIJ DE CHRISTENUNIE ?

Die lui van de ChristenUnie zijn, sinds ze op het pluche zitten, aardig aan het doordraaien. Het ene na het andere idiote voorstel voor aan het volk nieuw op te leggen maatregelen komt uit de koker van deze politieke partij. De ChristenUnie heeft zich op meerdere punten ontpopt als een drammerspartij.

Neem nou staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid die heeft voorgesteld om vanuit het ‘Preventieakkoord’ ingaande 2020 (in plaats van ‘vanaf’ 2020) de verpakkingen voor sigaretten te neutraliseren.

De standaardverpakking heeft, naast de verplichte waarschuwingen voor schade aan de gezondheid, alleen de merknaam, het merk, de producentgegevens en de barcode in een vastgestelde kleur, lettertype en lettergrootte. Deze verpakking gaat in 2022 ook gelden voor de E-sigaretten en sigaren.

DOEL VAN DEZE MAATREGEL: HET KOPEN VAN SIGARETTEN EN SHAG TE ONTMOEDIGEN (!).

Hoe verzin je het. Houd een enquête onder de rokers en er zal er geen een verklaren dat ie door een grauwe verpakking stopt met roken. De kleur van het pakje of hoesje zal dan ook geen enkel effect hebben.

Sigarettenfabrikanten gaan een plastic sigarettenkoker op de markt brengen, online te kopen, met de opdruk van het merk, zodat de in de winkel aangekochte grauwe pakjes als navulverpakking gaan gelden.

Meneer Blokhuis, denk in het vervolg een beetje door en gedraag je niet als een dom blondje.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.