GOEDKOPE PAKKETJES UIT CHINA ?

Het is tegenwoordig een grote trend om zaken die men wil kopen online te gaan zoeken en dan het product voor de laagst mogelijke prijs aan te schaffen. Volgens mij is dit ons goed recht, want niemand wil te veel betalen natuurlijk voor die smartphone, televisie, koekenpan enz. enz.

Nu beweert de VVD dat aan geschafte producten uit met name China te goedkoop zijn en zij willen dat er maatregelen getroffen worden.

China kwalificeert zichzelf als ontwikkelingsland, waardoor ze producten goedkoop naar Nederland kunnen verschepen. Dit zit de VVD dwars. Volgens Kamerlid Arne Weverling: “Het lijkt er sterk op dat we daar nu falen, omdat er massaal pakketjes uit China verstuurd worden onder de kostprijs. Onze ondernemers kunnen daar nooit tegenop concurreren.”.

Fout Arne. Onze ondernemers halen zelf hun artikelen ook uit de Aziatische landen, maar moeten om o.a. de veel te hoge huur van de winkelpanden en de veel te hoge belastingen op te kunnen brengen en er zelf ook nog wat aan te verdienen de prijzen minimaal 3x over de kop laten gaan. Dat veroorzaakt de oneerlijke concurrentie.

En wie zijn daar schuld aan? Ik hoef dat niet uit te leggen denk ik, maar o.a. de VVD die alles er aan doet om lasten te verzwaren en de maar oplopende huren en belastingen zelf veroorzaakt.

Pikken we dit nog langer, of moeten we straks ook extra gaan betalen voor een pakketje uit China?

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.