LEUKER KUNNEN WE HET NIET MAKEN

Zoals bekend zijn vele huishoudens op dit moment in de knel door de toenemende kosten en met name diverse belastingen die fors zijn verhoogd, waardoor zij hard zijn geraakt in hun portemonnee.
Die huishoudens worden geconfronteerd met terugbetalingen van zorg- en huurtoeslagen omdat ze wellicht toch iets meer hebben verdiend dan vooraf berekend. Als belastingbetaler heb je dan de keuze, het hele bedrag ineens (vaak geen optie) of een betalingsregeling over een termijn van 24 maanden.

Beide mogelijkheden bieden meestal niet direct soelaas omdat dit een groep is in de samenleving die hard moet knokken voor hun bestaan. Het zijn de één- of tweeverdieners die net boven het minimum uitkomen en incidenteel een extraatje hebben ontvangen, die door een naheffing gelijk weer teniet wordt gedaan.

Maar dan, de aanschrijving door deze overheidsinstantie. In dergelijke gevallen krijgen betrokkenen 4 of 5 blauwe enveloppen tegelijk door de bus geschoven met als inhoud u moet elke maand bedrag X betalen. Indien u niet op tijd betaalt, stoppen wij deze betalingsregeling, het overgebleven bedrag moet u dan in één keer betalen.

De ambtelijke molens draaien keihard door evenals de dreigende toonzetting van elke brief die de betrokkenen ontvangen.

Een iets andere benadering van deze groep belastingbetalers zou wenselijk zijn evenals de toonzetting in de verzonden brieven van de blauwe enveloppenbrigade.

Leuker kunnen we het niet maken, iets sympathieker met een betere oplossing juist voor die groep lijkt mij wel wenselijk.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.