“NU KAN IK NABESTAANDEN IETS RECHTER IN DE OGEN KIJKEN”

Aldus de woorden van ene heer Roger van Boxtel, voormalig politicus namens D66 en nu de grote baas van de Nederlandse Spoorwegen. Van Boxtel voelt zich met deze uitspraak persoonlijk betrokken met de ‘collaboratie’ die de Nederlandse Spoorwegen tijdens de tweede wereldoorlog zou hebben gepleegd bij de Jodentransporten.

Historisch bezien heeft de Duitse bezetter gebruik gemaakt van het treinvervoermiddel dat onaangetast voor handen was en als bezetter de voor dat vervoer verantwoordelijken aangezet tot medewerking aan transport. Wat was het alternatief ?

Nu denkt die Van Boxtel in een Sinterklaasfunctie de nabestaanden van de door de Nederlandse Spoorwegen getransporteerde Joden, met een vergoeding van tussen de 5.000 en 15.000 Euro schadeloos te stellen. De NS is daarbij te rade gegaan bij de Commissie van Job Cohen die toch niets meer te doen had. Ga er maar van uit dat Job Cohen diepgaande gesprekken heeft gehad met Lodewijk Asscher, wiens overgrootvader in de Joodse Raad zat en ongetwijfeld de lijsten van de treintransporten mede heeft samengesteld.

Moeten de huidige treinreizigers nog last hebben van excuses tengevolge van een oorlog die bijna 75 jaar geleden ten einde kwam?

Volgens Van Boxtel wel en dat met een aanstaande verhoging van de kosten van een treinkaartje

1 Reactie op “ “NU KAN IK NABESTAANDEN IETS RECHTER IN DE OGEN KIJKEN” ”


  • Van Boxtel maakt het niets uit. Deze man is een van de vele beroepsgraaiers die over 2018 bijna 3x de Balkenende norm heeft gekregen. Verdiend wil ik het niet noemen temeer daar dit soort baantjes bij beroepsbestuurders in de schoot krijgen geworpen. Als je politieke achtergrond maar de juiste kleur heeft. Links tot op het bot, maar rechts lekker graaien.
    Nederland, wereldkampioen ‘excuses maken’.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.