BLIJVEN WE ACCEPTEREN DAT GROTE BEDRIJVEN GEGEVENS OVER ONS VERZAMELEN ?

Het is al jaren aan de gang en er doet niemand iets om onze privacy te beschermen. Zijn er misschien wel tegenstrijdige belangen in dit ongevraagd verzamelen van je gegevens?

Een van de grote bedrijven die gegevens verzamelt en daar heel ver in gaat is GOOGLE.
Ze houdt o.a. bij waar je de afgelopen jaren bent geweest, wanneer je welke apps hebt gebruikt op je smartphone, welke filmpjes je hebt gekeken op You Tube. Waarom doet GOOGLE dat?

Volgens het bedrijf om hun diensten te verbeteren. Lariekoek, ze verzamelt de gegevens zodat ze je via allerlei kanalen gericht kan bestoken met reclame, waarvoor ze dan weer beloond wordt.

Mogen ze dat zomaar ongevraagd? Naar mijn bescheiden mening mag dat niet, want we hebben hier een monster van een Privacy wet, ook bekend als GPDR. Die wet zegt dat een bedrijf bij het eerste verzoek al de persoonlijke gegevens die men heeft verzameld moet verwijderen.

Verwacht je dat GOOGLE dat gaat doen. Vergeet dat maar, want die zegt ‘U kunt dat zelf instellen op uw smartphone’. Inderdaad dat kan, maar dan wordt niet alles verwijderd, maar in plaats van oneindig bewaard, wordt het dan gedurende een periode van 3 maanden.

Nee GOOGLE, dat is niet wat we willen. Niet bewaard, betekent in goed Nederlands NIET BEWAREN over mij en zeker niet ongevraagd, want ik heb daar nooit toestemming voor gegeven.

De overheid heeft met veel bombarie de Privacywet aangekondigd, wat allerlei goedwillende kleine bedrijfjes beperkt in de manieren van reclame voeren, maar handhaven ten opzichte van de grote jongens, zoals GOOGLE, ho maar, dan geeft de overheid niet thuis. Wat is onze privacy dan nog waard? Of gebruikt onze overheid dat kanaal, om ons in de gaten te houden?

Wat denk je ? Jij mag het zeggen. Je hebt heel wat meer van jezelf te verbergen, niet alleen je gedachten.

Om zelf alvast maatregelen nemen om de termijn in ieder geval korter te maken KLIK HIER

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.