LEEFTIJDSGRENS

Van een vooruitstrevende politieke partij mag je verwachten dat deze oog en oor heeft voor de jeugd. De jeugd is de toekomst. Diezelfde politieke partij zou dan een leeftijdsgrens moeten stellen aan kandidaten voor het presidentschap.

De Democratische partij in de Verenigde Staten blijft in het verleden hangen met een voorzitter Nancy Pelosi met de leeftijd van 79 (!) jaar en twee kandidaten als Bernie Sanders 77 jaar en (jonkie) Joe Biden 76 jaar. En dan is de laatste nog favoriet bij de Democraten om het volgend jaar tegen Trump op te nemen.

Het is overal het zelfde. De politieke mastodonten willen geen afscheid nemen van macht en ondermijnen daarmee het elan dat bij de trappelende jeugd aanwezig is om het stokje over te nemen. Die jongere generatie moet niet langer hielenlikken maar de oudjes de partij uit werken met het invoeren van een leeftijdsgrens voor publieke functies.

Je bent over de datum, pensioen op 65 jarige leeftijd, opzouten en met de miljoenen dollars die je op je rekening hebt staan van je oudedag genieten.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.