WIE KAN EN WIL DAT NOG BETALEN ?

Vanmorgen weer naar Business Class van Harry Mens gekeken op RTL7. EuroParcs is een van zijn sponsoren, reclamevrienden. Dat EuroParcs probeert via Business Class volledig ingerichte vakantiewoningen aan de man te brengen vanaf 100.000 Euro.

De formule is simpel. Ploeg een stuk weiland om, verdeel het in zo klein mogelijke stukjes, leg een paar kabels, aan- en afvoeren in en plemp binnen zo kort mogelijke termijn prefabmodules op. Grasmatje bij het terras, als afscheiding jonge laurier tot maximaal één meter hoogte aanplanten en verkopen die handel.

Ik begrijp niet wat mensen zien in zo een dergelijk vakantiewoning die er té gelikt uit ziet en staat op een stukje grond dat zo groot is als een postzegel. Je kijkt bij de buurvrouw op het aanrecht en met een paar schreeuwende kinderen creëer je binnen no time een fikse burenruzie.

Tot zover mijn mening over een mogelijke aankoop van de vakantiewoning, waar ik zelf als potentiële investeerder mijn vakantie niet in zou willen houden.

Dan is er de oplossing van een ‘gegarandeerd rendement’ op je investering in die vakantiehut door de verhuur aan EuropParcs over te laten. Je moet dan wel voor lief nemen dat de boel binnen enkele jaren moet worden gerefurbished.

Als het in je eigen huis een armetierige teringzooi is en je als papa en mama de kindjes toch een ‘luxe’ vakantie wilt bieden, dan kan ik me nog voorstellen dat je je het hele jaar het schompes werkt om twee weken in zo’n vakantiehuis te verblijven voor minimaal 1.500 Euro.

Maar heb je een leuke woning, volledig naar smaak (van moeder de vrouw) ingericht, dan ga je echt niet naar EuroParcs om de portemonnee van de al volgevreten investeerders nog meer te vullen.

Oké, kamperen is ook niet alles, maar met het huren van een simpele stacaravan ben je goedkoper uit, sta je meestal op een groter stuk grond omheind door groen en heb je minder last van de buren.

Ik kan en wil niet voor een vakantiewoning van EuroParcs betalen.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.