DE KEERZIJDE

Wat een ongerechtvaardigde ophef over ene meneer Murat Memis, fractievoorzitter van de SP in Eindhoven. Dubbele nationaliteit, hij wil zowel Turk blijven als Nederlander zijn, per definitie onverenigbaar (zeker wat mij betreft als je een politieke functie vervult). En dan gaat Murat via twitter sympathieën uiten over de terroristische organisatie PKK, waarmee hij weet onder het vergrootglas te komen van de lange arm van potentaat Recep Tayyip Erdogan. Dat is vragen om moeilijkheden, zeker als je dan ook nog een reisje naar je thuisland boekt.

Waarom vrijlaten?

Laat Murat nog maar even goed nadenken welke ‘zaak’ hij wil dienen.
Nederlands volksvertegenwoordiger namens de SP in Eindhoven, prima maar enkel als Nederlander en maak dan als kerel een statement door de Turkse nationaliteit af te zweren.

Kiest Murat er voor om Turk te blijven, laat hem dan nog even een paar maanden als aanhanger van de PKK in Turkije verblijven. Murat, het is de keerzijde van je eigen keuze.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.