HELEMAAL FOUT

Heb je de halve finale bereikt, gaat die muts van een Wiegman de kansen van winst van Nederland op Zweden op 50-50 stellen. Dit is een coach onwaardig. De coach moet volledig geloof hebben in de prestaties waartoe zij haar eigen team zover heeft gebracht. Ze moet niet in de verdediging kruipen met uitspraken je team niet als favoriet te zien, waarmee je het team tekort doet. Bang om als coach af te gaan als de wedstrijd wordt verloren, nou dat moet je niet op voorhand laten blijken.

Het zijn de meiden in het veld die het moeten doen en Wiegman had gewoon moeten zeggen ‘we vreten met onze Oranje-leeuwinnen die Zweedse meiden op’.

En zo zie je maar, het vrouwenvoetbal staat nog echt in de kinderschoenen, van begeleiding ook op PR-niveau is totaal geen sprake.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.