SCHAAM JE ALS BLANKE

In het verlengde van de publicatie ‘Toenemende polarisering’, wil ik graag met deze publicatie (dus niet in het artikel zelf met een reactie) mijn mening geven.

In tegenstelling tot haar taak waarbij burgemeester Femke Halsema alle Amsterdammers behoort te vertegenwoordigen, doet zij aan polarisatie en ophitsing. Als blanke word je door haar een mening opgedrongen dat heden ten dage nog slachtoffers bestaan van de slavernij. Je moet je als blanke dus nu nog schuldig voelen voor de blanke voorouders die zich met ‘slavernij’ hebben bezig gehouden.

Dat staat gelijk met een situatie dat wij alle Spanjaarden verantwoordelijk gaan houden voor het leed dat de Nederlandse (althans noem dat voor het gemak even zo) bevolking is aangedaan tijdens de 80-jarige oorlog en de Fransen, tijdens het bewind van Napoleon. En dan de Duitsers, nou die kunnen het de komende decennia helemaal merken wat zij in 40-45 in Nederland hebben uitgespookt.

Heel belangrijk vandaag 1 juli 2019: Keti Koti, de herdenking van de afschaffing van de slavernij. Het is wederom een podium voor een zielige mini mini minderheid van mensen die zich achtergesteld voelen omdat zij een ander kleurtje hebben.

Tijdens haar toespraak vanmiddag schetste Halsema aan haar toehoorders het beeld dat de eerste Surinamers en Antillianen in Amsterdam uit een aantal stadswijken werden geweerd. Toen deze mede-Nederlanders massaal naar Nederland kwamen, was amper woonruimte beschikbaar. Nieuwe wijken werden opgezet zoals de Bijlmermeer in Amsterdam-Zuidoost.

De tweede en derde generatie van de Surinamers en Antillianen zijn volledig geïntegreerd in de Amsterdamse samenleving. Wonend in Amsterdam-Zuidoost merk ik niets van enige discriminatie, niet onderling en ook niet op de arbeidsmarkt waar elke werkkracht in Amsterdam met open armen wordt ontvangen door werkgevers.

Maar als Femke Halsema publiekelijk blijft verkondigen dat er sprake is van racisme in het algemeen en discriminatie op de arbeidsmarkt in het bijzonder, dan breng je altijd wel een minderheid op de been die dat ook vindt en zich het meest laat horen.

Femke, jij wil uiten dat jij je schaamt voor het verleden, ik niet.

 

Ga ondertussen niet met je polariserend beleid de boel in Amsterdam ophitsen om je linkse goed gevoel aan een ander op te dringen.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.