TOTALE CONTROLE

Ooit een uitzending gezien van Business Class waarin Harry Mens ´zwart geld´ betitelde als ´contant geld´.

Het kabinet heeft nu het voornemen om elke transactie van 3.000 Euro of meer als ´verdacht´ aan te merken. Burgemeester Femke Halsema, ja die weer, wilde dat bedrag voor de PC Hooftstraat zelfs omlaag brengen naar 1.000 Euro.

De aangekondigde maatregel kan niet anders worden gekenschetst als een drogreden en criminaliseert ook de hard werkende Nederlander die een caravan of sloep contant wenst af te rekenen.

Voor zover het oogmerk zwart werken zou betreffen kunnen we kort zijn. Van de werkende bevolking in Nederland heeft 5 tot 10% niet alle inkomsten opgegeven aan de fiscus, aldus het CBS, waarmee Nederland bij de top drie zit van minst zwart werkende landen van Europa.

Voor zover met de maatregel wordt beoogd de georganiseerde misdaad aan te pakken is dit schieten met een kanon op een mug. Een voorzichtige schatting is dat drugscriminelen jaarlijks voor circa 20 miljard Euro aan synthetische drugs zoals xtc en speed omzetten. In verhouding betekent dat dus een hogere omzet dan een beursgenoteerd bedrijf als Philips. De handel in overige producten als cannabis, cocaïne en heroïne wordt daarbij nog buiten beschouwing gelaten.

De conclusie kan dan ook niet anders luiden dan dat ´onze overheid´ een richting inslaat naar volledige controle over haar burgers.

Voor de echte criminelen onder ons zal deze aangekondigde maatregel echt niets uithalen.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.