KAN IK APOTHEKER WORDEN ?

U zult denken Ja, dat kan, volg de opleiding en open een apotheek.
Wat u zich niet zult afvragen, waarom stel je deze vraag? Dat antwoord zal ik u hieronder gaan geven, want de reden is behoorlijk frustrerend.

Als je namelijk apotheker bent verdien je makkelijk geld, je hoeft er helemaal niets voor te doen!
Hoe dan zult u zich afvragen. Nu er komt via de digitale snelweg een recept bij u als apotheker binnen, wat u gereed gaat maken, want uw klant zal dit komen ophalen. U print de stickertjes en de bijsluiter middels 1 druk op de bekende knop, want het moet natuurlijk niet te veel werk zijn.
U plakt de stickers op het doosje en op het recept. Stopt het doosje/potje met medicijnen in uw voorgedrukt apothekers zakje en doet daar de bijsluiter bij.
Klaar u kunt weer gaan uitrusten, want uw werk zit er weer op.

De klant komt in de winkel, noemt zijn naam en u pakt het gereedstaande zakje en geeft dit mee. Nu gaat het feest beginnen, want u kunt gaan declareren. Dit doet u natuurlijk via de snelste weg, namelijk met 1 druk op de bekende knop. De factuur wordt verstuurd met daarop de kosten voor de medicijnen (logisch) maar nu komt het, op die zelfde factuur staat ook een bedrag van € 13,42 voor zogenaamde terhandstellingskosten.

Hiervoor zou wat werk verricht moeten worden, namelijk gebruik uitleggen, bijwerkingen vertellen en eventuele vragen van de klant beantwoorden. U begrijpt het al. Dit is niet gebeurd en gebeurt ook nooit, maar wij mogen het wel betalen.

Daarom wil ik apotheker worden, want voor ieder pilletje wat ik uitreik krijg ik ook nog een € 13,42 per medicijn. Dus al iemand 3 of 4 verschillende medicijnen op 1 recept heeft staan, is dat lekker verdienen met niets doen.

Je neemt als particulier natuurlijk contact op met je zorgverzekering, want je hebt een declaratie gehad, die ten onrechte is. Die zeggen dan dat je zelf contact moet opnemen met de apotheker en de strijd met hen moet aangaan. Als je geluk hebt zullen ze dan crediteren en gaat de zorgverzekering jou weer crediteren. De ellende is dat dit een welles nietes spelletje gaat worden tussen jou en de apotheker, ook omdat het recept alweer meer dan 2 maanden geleden was.

Ik accepteer dit niet.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.