DE PLAAG VAN DE RIFROEDELS

David Attenborough, bioloog en documentairemaker, inmiddels 93 jaar zou er nog voor uitgenodigd kunnen worden. Een documentaire over het fenomeen ‘rifroedels’ dat zich in het afgelopen decennium heeft geworteld in de West-Europese samenleving en tot een plaag van aanzienlijke omvang is verspreid van het zuiden van Frankrijk, via België tot inmiddels in Nederland.

Als David niet meer kan of wil dan moeten we Freek Vonk (onze evolutiebioloog) maar om opheldering van deze plaag vragen.

Er blijkt nog geen remedie (lees: genees- of rechtsmiddel) te zijn gevonden tegen mannelijke pubertjes met Marokkaanse nationaliteit, die zich in roedels op of in openbaar toegankelijke plaatsen begeven en de habitat verpesten. Dit ingegeven door een religie, ernstige gedrags- en Nederlandse spraakafwijking en gebrek aan corrigerend opvoedend vermogen van de ouders.

De overheid treedt niet op, de politiek durft geen standpunt in te nemen en komt niet tot maatregelen. En dan worden de politieke partijen die er wel wat aan willen doen, gedemoniseerd.

Oplossing voor de zwembaden: lidmaatschap invoeren waarbij alle persoonlijke gegevens worden genoteerd en een pasje wordt uitgegeven. Wil je geen lidmaatschap dan kan je een los kaartje verkrijgen voor een verhoogde entreesom en dien je tevens een borgsom van vijftig Euro te voldoen. Deze vijftig Euro krijg je weer terug als je tijdens het bezoek aan het zwembad je niet aan overtreding van welke aard ook (al dan niet samen met anderen) schuldig hebt gemaakt. Daarnaast waar mogelijk zwembadburgerwacht instellen van potige kerels bij voorkeur ex-leden van motorclubs.

Het zwembad, gebouwd en onderhouden met belastinggeld van goedwillende burgers, moet exclusief zijn voorbehouden aan die goedwillende burgers.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.