FEMKE, JE OREERT ALS EEN KIP ZONDER KOP

Burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema, ze wilde het niet maar werd het toch. Ach zo gaat het in de politiek. Je mag een baan niet ambiëren maar moet deze eerst apert afwijzen om alsnog daarvoor te worden aangesteld.

Nou Amsterdam is met deze burgemeester, als vervanger van de kennelijk alom geprezen linkse PvdA-er en rechtshandig zakkengevulde advocaat Eberhard van der Laan, ‘gezegend’.

Primaire taak van een burgemeester behoort te zijn het voorzitten van het college van burgemeesters/wethouders en van de gemeenteraad, handhaven van de openbare orde en veiligheid en bij crisis optreden als bevelhebber.

Uiteraard kan de burgemeester ook met een idee of initiatief komen, maar dat is niet primair de hoofdtaak van de burgemeester. Initiatieven behoren in het algemeen te worden overgelaten aan de gekozen politici binnen de gemeente en niet aan een door de ‘Kroon’ benoemde burgemeester. Hallo, we leven wel in een democratie, dus het is primair de taak aan de gemeentepolitiek om het beleid dat zij voorstaan met initiatieven voor een nog beter Amsterdam aan te voeren.

Het lijkt er op dat Femke inmiddels met haar GroenLinkse kliek een eigen ‘kalifaatje’ aan het creëren is, waar juist zij de boventoon wil voeren. Femke’s wil op velerlei gebied en ingegeven door haar partij GroenLinks behoort wet te worden. Keer op keer komt Femke met eigen initiatieven op de proppen en probeert daar een gevolg voor te krijgen in het college van meelopend links.

Femke is er nog steeds niet aan gewend dat zij er als burgemeester voor alle Amsterdammers moet zijn en niet enkel de vanuit haar partij gepropageerde marxistische ideologieën kan nastreven en doordrammen.

Nu ook weer met haar ideeën over de Amsterdamse Wallen. Ze wil zich maar al te graag laten horen met haar inhoudsloze standpunten. Op de Wallen is volgens haar een onacceptabele situatie ontstaan. Onder Job Cohen (in mindere mate) en onder Eberhard van der Laan (op iets betere wijze) zijn al voldoende maatregelen genomen die tot verbetering van de Wallen hebben geleid. Echter The red light district is een wereldwijd begrip. Het zijn de toeristen, vooral die lallende dronken dombo’s uit Groot-Brittannië die het prachtig vinden (Brexit = daarom een zegen, hoe hard ook) en voor de rest stelt het niks voor. Waarom dan wijzigen ?

Femke wil de uitbuiting van buitenlandse prostituees tegengaan. Nou Femke, dat valt onder het onderwerp handhaving. Laat een politieambtenaar aan elk raam aankloppen en vragen naar identiteitsbewijs van de mooie mevrouw en vernemen of zij voor zichzelf werkt of voor een Russisch, Bulgaars, of Roemeens maffiasyndicaat.

Femke wil niet aan handhaving doen, te veel gedoe en te weinig personeel, dus moet het over een andere boeg met het voorstellen van vier mogelijkheden:

  1. De Wallen zonder prostitutie door sluiting.
  2. Gordijnen dicht zodat sexwerkers niet langer zichtbaar zijn.
  3. Verplaatsen van de Wallen naar een ander deel van de stad.
  4. Juist meer werkplekken voor de sexwerkers in de binnenstad.

Femke, met je onzinnige voorstellen geef je er maar al te goed blijk van dat je tevoren niet wist waar je aan zou beginnen.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.