ILLEGALEN UITZETTEN

President Trump heeft aangekondigd dat de uitzettingen van illegalen binnenkort gaat beginnen. Hij had dat eerder uitgesteld om het Congres de mogelijkheid te geven voor het aanreiken van een andere oplossing. Die is niet gekomen.

En nu springt de media er weer boven op.

Maar laten we kijken naar de voorganger van Trump, president Obama. In zijn verkiezingsperiode was Obama tegen uitzettingen om stemmen te winnen. Nadat hij als president was gekozen draaide Obama als een blad aan de boom en stelde hij het doel om 11 miljoen illegalen uit te zetten.

Tijdens het presidentschap van Obama is het aantal uitzettingen van illegale immigranten tot recordhoogte gestegen (geschat op ruim 3 miljoen mensen). Bovendien bestaat de overgrote meerderheid van de gedeporteerden niet uit misdadigers, zoals hij daarover beweerde. Het kon net zo goed een moeder zijn van vier kinderen die was aangehouden wegens te hard rijden. The New York Times heeft dit vastgesteld na onderzoek van interne regeringsstukken, die werden verkregen met een beroep op de wet inzake openbaarheid van bestuur.

Dat Trump met een muur de grens met Mexico wil afsluiten om illegale immigranten af te schrikken, is mede bedoeld om toekomstige deportatie van illegalen te voorkomen. Een streng maar legitiem beleid dat ook voor de zuidgrens van de EU zou moeten gelden.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.