ZATERDAGAVOND

Na een vermoeiende dag thuis gekomen maar een snelle snack gemaakt. Zin om te koken was er niet. Ik laat mij vallen in onze luxe bank waarin je helemaal wegzakt en zet de televisie aan.
Pik nog net even de laatste 25 minuten mee van de WK-voetbal voor vrouwen waarbij de strijd om de derde plaats gaat tussen Zweden en Engeland. De Engelsen staan met 2-1 achter en proberen nog krampachtig richting het doel van de Zweden te komen. Het blijft 2-1 voor de Zweden, die met 1-0 van de Nederlandse vrouwen verloren.

Mijn voorspelling is dat de gedoodverfde winnaar van dit kampioenschap, USA, het nog moeilijk gaat krijgen tegen Oranje.

Toch maar even zappen en ik kom eerst uit bij een programma op RTL5 “Border Patrol”, waarin ik zie dat een man die een appeltje meenam naar Australië maar liefst 400 dollar boete kreeg, omdat hij dat niet goed had aangekruist op het formulier van binnenkomst.

Daarna zie ik op het zelfde kanaal het programma “voor de rechter”, een programma waarin fopstraffen worden uitgedeeld aan criminelen en zware straffen aan mensen die zich verder keurig aan de wet houden in het dagelijks leven. Drie voorbeelden: Eerst een man die vanuit Egypte maar liefst vier sloffen sigaretten had meegenomen en dat werd hem zwaar aangerekend. De Officier van Justitie keek extra ernstig vanwege dit zware vergrijp. Het werd als misdrijf betiteld, de man kreeg naar ik hoorde 500 Euro boete.

Vervolgens een man, die een aantal jerrycans had getankt bij een benzinestation, maar niet had afgerekend, daarnaast was hij in het bezit van valse kentekenplaten, die op de auto waren gemonteerd, en uiteindelijk nadat hij was klem gereden door de politie bleek dat hij twee van hun auto’s had geramd en ernstig had beschadigd. Ik hoor de eis van de officier van justitie: of 40 uur werkstraf of 1 week vervangende gevangenisstraf bij niet-betaling met een proeftijd van twee jaar.

WAT ?

Ja de rechter vond dat de man zijn best deed zijn leven weer op de rit te krijgen, maar wenste wel de vervangende gevangenisstraf te verhogen met een aantal weken en een proeftijd van twee jaar.

Vervolgens een vader die meende een goede reden te hebben om een paar dagen met zijn leerplichtige kinderen op vakantie te gaan (“luxe verzuim”) en daarvoor werd beboet met maar liefst 600 Euro. Bizarre straf. De rechter ging uiteindelijk toch een stuk mee in het verhaal en matigde de boete tot 400 Euro dan wel 8 dagen hechtenis.

Hierna zie ik de aankeiler van het programma “Love island”. De aankondiging van dit programma zegt al genoeg. Ik snap niet dat mensen hier naar willen kijken. Ranziger dan dit wordt het vandaag niet meer.

Ik zet de TV af, neem een koude Radler en besluit vroeg naar bed te gaan.

Het was weer mooi voor vandaag. Morgen vroeg op.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.