VOORBEELD VAN EEN VADERFIGUUR

Dat het openbaar onderwijs in Nederland van geen kanten deugt, er sprake is van indoctrinatie waarbij op D66- en GroenLinkse wijze tieners wordt ingepeperd iedereen leuk en aardig te moeten vinden en het streven naar persoonlijke ontwikkeling in de kiem wordt gesmoord want te individualistisch, dat weten we al.

Nee, geef dan maar de O.G. Heldringschool in Den Haag dat een protestants christelijke basisschool is, waar vanuit de leer de mens centraal wordt gesteld. Kern van het protestants onderwijsbetoog is het vormen van een academische individualiteit welke wordt gebonden aan een sterke discipline en moraliteit.

Er blijkt op die school een 12 jarig ettertje te zitten die de onderwijzers, ondanks hun afgeronde studie pedagogiek, niet de baas kunnen. Het negatieve gedrag van deze jongen zou al voor langere tijd hebben bestaan en er zijn gaandeweg al maatregelen genomen echter zonder resultaat.

De schoolleiding heeft het gedrag van deze 12-jarige leerling als zodanig negatief beoordeeld dat hij niet mag meedoen aan de musical die als afscheid van zijn groep en basisschool volgende week staat gepland.

Nu denkt de vader (Hans) van dat piepeltje met een kortgeding voor de rechtbank alsnog een rol voor zijn zoontje in de musical te kunnen afdwingen. Ja, want Hans is een vooraanstaand belastingadviseur en hij pikt het niet dat zijn etterbakkie, die het hele jaar al voor onrust in de groep heeft gezorgd, geen rol wordt toebedeeld.

Wat voor vaderfiguur ben je dan ? Doe je dat kortgeding voor dat schoffie, of voor jezelf Hans ?

Wat mij betreft ben je zielig figuur, waar ik (als ik het al nodig heb) nooit geen belastingadvies van wil krijgen.

Je moet die verwende zoon van je een flinke schop onder zijn hol geven en op dringende toon laten horen dat hij zich in de maatschappelijke omgang met anderen dient aan te passen, om in de toekomst nog iets te kunnen bereiken in het leven.

Met het dwepen van een vermeend IQ van 140 voor rekenen van je zoontje redt je het niet vader. Dat jochie kan je misschien in jouw geweldige voetsporen treden, maar hij heeft nog een lange weg te gaan in het middelbaar- en hoger onderwijs. Ga je dan ook kort gedingetjes aanspannen tegen instellingen als hem door docenten wordt aangegeven dat zijn houding niet klopt?

Ik heb vrijdag een uitje gepland naar Den Haag om aanwezig te zijn bij de kortgeding zitting.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.