BEVERTJE

Bij een bever denk je aan zo’n knaagdier (een van de grootste knaagdieren ter wereld) dat op ingenieuze wijze een dam kan bouwen midden in een waterstroom, waardoor die waterstroom ineens een andere wending kan krijgen. Bevers zijn interessante dieren die hun territorium afbakenen met anale geursporen, castoreum of bevergeil genoemd.

Dit artikel gaat niet over de dierlijke versie van de bever, maar om Angela Merkel, de menselijke bever (of op z’n Rotterdams ‘bevert’).

Deze bondskanselier heeft alle kenmerken van een bever. Zij heeft een Duitse staat opgebouwd midden in een waterstroom, die zij een andere wending heeft gegeven in samenwerking met haar Franse collega Macron. Zij heeft het Duitse territorium met machtsmiddelen, of zo u wenst anale geursporen, uitgebouwd tot een imperium waar Napoleon en Hitler alleen maar van konden dromen.

Deze Angela Merkel heeft haar rol als bevertje teveel glans gegeven in voorbije bezoeken aan bevriende staten met een fysieke uitvoering.

Het wordt daarom tijd om bevertje in te dammen.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.