ALWEER EEN VVD-ER IN OPSPRAAK

Het is nog maar twee dagen geleden dat op deze site een artikel werd geplaatst met als kop “VVD voldoet aan de eisen van een criminele organisatie”. Een baude bewering maar daarom nog niet minder waar.

Feit is dat de VVD, de partij van premier Rutte, al meer dan 7 jaar op rij de Politieke Integriteitsindex aanvoert, een overzicht van alle politieke schandalen van het afgelopen jaar. Sinds 2008 zijn er meer dan 30 VVD-ers in aanraking gekomen met het strafrecht.

De laatste affaire werd vandaag bekend na de aanhouding van Johan Scheltens, fractieleider van de VVD in Emmen wegens grootschalige illegale organenhandel van koeien en schapen middels export naar Azië.

Volgens het Openbaar Ministerie ging het om ruim 400 ton die in 18 containers naar Azië zijn verscheept. De heer Scheltens is aangehouden door medewerkers van de Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit.

De export van dierlijke eiwitten is aan strenge regels gebonden ter voorkoming van verspreiding dierziekten als BSE, die bij de mens verantwoordelijk wordt gehouden voor de hersenziekte Creutzfeldt-Jakob.

Met dit zoveelste schandaal doet de VVD voor 2019 wederom een gooi naar de eerste plaats op de Politieke Integriteitsindex.

Zo krijgt de Slogan: De VVD houdt koers een heel andere dimensie.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.